Vine fra Piemonte

 

Azienda Agricola Mario Giribaldi

Giribaldi-vingården startede i begyndelsen af det 20. århundrede og har produceret vine i tre generationer. Dengang var tiderne hårde, og landbruget var ikke kun et indtægtsmiddel, men også en virkelig stolthed for dem, der elskede deres jord, selvom det fik dem til at lide så meget. Det var normalt for dem at ofre for det land, de voksede op på. Vi har indkøbt nogle af husets fantastiske Barolovine – bl.a. fra Cerviano Merli, der har været økologisk dyrket gennem flere årtier. Vi har været så heldige at få fat på de fantastiske årgange 2015 og 2016 og kan som eneste importør i Danmark tilbyde disse vine til dem, der er i stand til at gemme dem i et par år endnu for at få det fulde udbytte af deres suveræne potentiale.

 

Et link til Azienza Agricola Mario Giribaldi

 

Giribaldi Barolo – Cerviano Merli – Riserva

Af Druen Nebbiolo (enkeltmark) – Årgang 2015 – Alc/vol 14,5% – økologisk

Disse druer kommer fra vingården Cerviano Merli i Novello i en højde af 320-350 meter over havets overflade.  Cerviano Merli er en fremragende Barolo med de typiske karakteristika for disse vinmarker. Jorden er mergel og kalkholdig med tendens til leret og med en god permeabilitet.Vingården har en meget god sydlig eksponering. Traditionel vinificering i 20 dage ved en kontrolleret temperatur på 30/35°C med flere pump over i løbet af dagen for at optimere farveudvindingen. Efter 4 måneders hvile i rustfri ståltanke modner vinen på franske egetræsfade i 2 år, og lagres derefter på flaske i Giribaldis underjordiske kælder ved en konstant temperatur på 16 °C, indtil den sælges. Intense balsamiske noter i harmoni med noter af moden rød frugt og tobak. Elegant og kraftfuld gane, hvor bitre og søde hints udvikler sig, endelig let sød tannin og lakrids, lang eftersmag. Denne enkeltmarks Barolo er ved at være klar til at nyde, men kan sagtens klare at ligge i flere år ved kontrolleret opbevaring, hvorved vinens potentiale udvikles yderligere. Det anbefales således, at en Riserva nydes tidligst 10 år efter høståret.

Kr. 350,-

 

Giribaldi Barolo – Cerviano Merli – Riserva

Af Druen Nebbiolo (enkeltmark) – Årgang 2016 – Alc/vol 14,5% – økologisk

Disse druer kommer fra vingården Cerviano Merli i Novello i en højde af 320-350 meter over havets overflade.  Cerviano Merli er en fremragende Barolo med de typiske karakteristika for disse vinmarker. Jorden er mergel og kalkholdig med tendens til leret og med en god permeabilitet.Vingården har en meget god sydlig eksponering. Traditionel vinificering i 20 dage ved en kontrolleret temperatur på 30/35°C med flere pump over i løbet af dagen for at optimere farveudvindingen. Efter 4 måneders hvile i rustfri ståltanke modner vinen på franske egetræsfade i 2 år, og lagres derefter på flaske i Giribaldis underjordiske kælder ved en konstant temperatur på 16 °C, indtil den sælges. Intense balsamiske noter i harmoni med noter af moden rød frugt og tobak. Elegant og kraftfuld gane, hvor bitre og søde hints udvikler sig, endelig let sød tannin og lakrids, lang eftersmag. Denne enkeltmarks Barolo er ved at være klar til at nyde, men kan sagtens klare at ligge i flere år ved kontrolleret opbevaring, hvorved vinens potentiale udvikles yderligere. Det anbefales således, at en Riserva nydes tidligst 10 år efter høståret.

Kr. 350,-

 

Giribaldi Barolo

Af Druen Nebbiolo – Årgang 2018 – Alc/vol 14,5%

Nyeste årgang fra vinhuset – frigivet i februar 2022. En ung Barolo, som under de rigtige opbevaringsforhold kan udvikle sit potentiale i løbet af de næste 5 – 7 år, hvis du kan vente så længe

Kr. 220,-

BARBASTRO VIN